detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
03.04.2024 17:53
РНБО заблокувала ютуб-канал проросійської пропагандистки Панченко
РНБО заблокувала ютуб-канал проросійської пропагандистки Панченко
Восени минулого року СБУ висунула псевдожурналістці підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Рада з нацбезпеки та оборони заблокувала на території України ютуб-канал «Панченко», який просував наративи російської пропаганди.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО, за запитом якого було ухвалено рішення про блокування. Як відомо, засновниця та авторка каналу — Діана Панченко, ексведуча підсанкційного телеканалу NewsOne, пов'язаного зі звинувачуваним у державній зраді Віктором Медведчуком.

За даними Руху «Чесно», Діана Панченко у 2020 році в одному з інтерв'ю сказала, що хотіла би спитати Путіна, чому Росія нічого не зробила для уникнення Майдану. Вона заявляла, що росіяни та українці — братні народи. Поширювала російську пропаганду про заборону російської мови. У серпні 2021 року попросила Лукашенка допомогти розблокувати заборонені РНБО телеканали.

Журналіст «Детектора медіа» Ярослав Зубченко назвав Панченко «найгіршим медійником 2020 року» за порушення стандартів журналістики та відмову називати війну в Україні війною.

У листопаді 2021 року Панченко заявила, що хоче поїхати до Росії і не бачить у цьому нічого поганого.

У квітні 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з Рухом «Чесно» внесло перші 100 осіб до реєстру державних зрадників. Є в цьому списку і Діана Панченко.

У грудні 2022-го Панченко повідомила, що поїхала до окупованого Донецька. Джерело «Детектора медіа» у правоохоронних органах повідомляло, що вона не могла опинитися на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області в законний спосіб.

У січні 2023 року СБУ повідомила пропагандистці про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). А в жовтні 2023-го на підставі нових фактів злочинної діяльності псевдожурналістки їй повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Читайте також:

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY