detector.media
02.04.2024 16:05
Висвітлення теми гендерночутливого відновлення України: досвід медіа
Висвітлення теми гендерночутливого відновлення України: досвід медіа
Результати дослідження ГО «Жінки в медіа».

Публікація дослідження на сайті «Жінки в медіа» за посиланням. 

В новій оцінці потреб України на відновлення та відбудову (RDNA3) за період з лютого 2022 року по грудень 2023 року, що нещодавно підготовлена Світовим банком, Урядом України, Європейською Комісією та ООН у координації з гуманітарними партнерами, серед іншого, наголошується про складнощі для медійного сектору України. Зокрема, українські медіа та журналісти продовжують свою діяльність, забезпечуючи доступ до інформації в умовах фінансового тиску та значних труднощів при пошуку, отриманні та передачі інформації.

Оскільки гендерно чутливе відновлення ставить у центр уваги потреби різних груп жінок і чоловіків, у тому числі через забезпечення їхньої рівноправної участі у відбудові уражених війною регіонів і громад, важливо допомогти українським медіа мати відповідну оптику для матеріалів про відбудову.

Це дослідження проводилося з метою з’ясувати з якими складнощами стикаються журналісти й журналістки, висвітлюючи тему відбудови України, та чи надається увага в таких темах гендерночутливому відновленню.

Резюме дослідження:

Повне дослідження українською https://wim.org.ua/materials/hendernochutlyvoho-vidnovlennia-ukrainy/

Повне дослідження англійською https://wim.org.ua/en/materials/gender-sensitive-recovery-in-ukraine/

Матеріал виготовлено ГО «Жінки в медіа» завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповіді на виклики війни», який виконується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з ГО «Ла Страда - Україна», Асоціацією жінок-юристок України «Юрфем», Інформаційно-консультаційним жіночим центром, Українською фундацією громадського здоров’я та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики. Відповідальність за зміст матеріалу несе ГО «Жінки в медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY