detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
01.04.2024 18:20
СБУ затримала мешканця Кропивницького, який публікував у тіктоці локації місцевих блокпостів
СБУ затримала мешканця Кропивницького, який публікував у тіктоці локації місцевих блокпостів
За даними СБУ, відео чоловіка з точними координатами блокпостів та попередженням про присутність на них представників ТЦК мали понад 50 тисяч переглядів у соцмережі.

СБУ затримала чоловіка, який викладав у тіктоку координати блокпостів у Кропивницькому. Про це повідомила пресслужба Управління СБУ в Кіровоградській області. 

За даними СБУ, мешканець Кропивницького для привернення уваги до свого контенту та збільшення кількості підписників знімав місцеві блокпости та викладав їх у соцмережу. У своїх відео блогер вказував точні локації блокпостів та попереджав своїх підписників щодо присутності на них представників ТЦК.

Як зауважили в СБУ, такі відео чоловіка набирали понад 50 тисяч переглядів у соцмережі.

Суспільне з посиланням на слідчих повідомило, що чоловік працював водієм «Нової пошти» та використовував службову машину для безперешкодного проїзду блокпостів у регіоні.

Правоохоронці затримали блогера та вилучили в нього комп’ютерну техніку, носії інформації з відеоматеріалами, а також мобільний телефон, за допомогою якого знімалися ці відео.

Затриманому оголосили підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших формувань, вчинене в особливий період, шляхом несанкціонованого розповсюдження інформації про розміщення ЗСУ).

Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, суд у Луцьку визнав адміністраторку телеграм-каналу, яка  публікувала повідомлення про місця видачі повісток, винною в перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України. Жінка має протягом двох років періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу, а також не змінювати місце проживання та не виїжджати за кордон без його дозволу. Функціонування телеграм-каналу правоохоронні органи припинили.

Фото: СБУ / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY