detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
31.03.2024 16:40
«Хай будуть почуті всі молитви про захист від зла»: Володимир Зеленський привітав християн західного обряду з Великоднем
«Хай будуть почуті всі молитви про захист від зла»: Володимир Зеленський привітав християн західного обряду з Великоднем
Президент зазначив, що це свято нагадує про силу духу, яка не дозволить темряві перемогти і затьмарити волю.

Президент України Володимир Зеленський у неділю, 31 березня, на своїх сторінках у соцмережах привітав християн західного обряду зі святом Великодня.

«Вітаю українців і всіх християн, які відзначають Великдень сьогодні. Свято, що нагадує нам про силу духу, яка не дозволить темряві перемогти. Не дасть затьмарити волю. І яка об’єднує — об’єднує сім’ї, народи та континенти», — написав він.

Президент зауважив, що цієї ночі відбулися чергові ракетні атаки Росії по території України. 

«Але ми захищаємось, ми витримуємо, наш дух не здається і знає, що можна відвернути загибель. Життя може перемогти. Хай сьогодні будуть почуті всі молитви про захист від зла. Хай віра єднає всі добрі серця та зміцнює тих, хто захищає свій дім. І хай ближчим стане справжній мир для всієї нашої України та всіх народів, які страждають від воєн», — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, з 1 вересня 2023 року Українська греко-католицька церква та Православна церква України перейшли на новий церковний календар. Такий перехід означає, що дати свят, які щороку відзначаються в одну й ту саму дату, змінилися, змістившись на 13 днів. А дати рухомих свят, таких як Великдень і залежні від нього, — залишаться поки незмінними. Дата святкування Воскресіння Господнього для УГКЦ та ПЦУ цьогоріч припаде на 5 травня. 

Раніше ми писали про те, що, згідно з соціологічними опитуваннями, 63% українців підтримують перехід на новий церковний календар.

Фото: Офіс президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY