detector.media
Захар Злива
«Детектор медіа»
27.03.2024 17:55
Американський генерал розповів, як українці полюють на безпілотники завдяки телефонам та ШІ
Американський генерал розповів, як українці полюють на безпілотники завдяки телефонам та ШІ
Командувач Повітряних сил США в Європі Джеймс Гекер розповів журналістам про ноухау українців у відстежуванні повітряних цілей.

Для відстежування руху російських безпілотників Україна використовує мережу з 8000 мобільних телефонів з акустичними датчиками, що розміщені на стовпах у різних точках країни. Про це виданню The Wall Street Journal розповів голова Повітряних сил США в Європі генерал Джеймс Гекер.

Найпростіший датчик розміщений на прифронтовій території. Він створений на базі смартфона на Android і розміщений у коробці з іншими технологічними пристроями. Смартфони постійно ввімкнені і ведуть запис та передають дані, які потім аналізує штучний інтелект.

«Україна мала імпровізувати, аби відстежувати численні об’єкти (у небі)», — пояснив генерал, додавши, що система телефонних датчиків «у комбінації з підрозділами “протиповітряної артилерії” показує високу ефективність». Це, на думку Джеймса Гекера, набагато ефективніше за перехоплення невеликих цілей за допомогою дорогих ракет Patriot або SM-2, зокрема, і тому, що ціна кожного датчика 500 доларів.

The Telegraph припускає, що ці системи фінансують через ініціативу «Безпечне небо» — проєкт, створений на платформі United24.

Командувач Повітряних сил США в Європі  повідомив, що американські військові зараз випробовують цю технологію.

Він також зауважив, що не може публічно розповідати про всі деталі системи. 

Читайте також:






detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY