detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
26.03.2024 11:45
Після виходу розслідування «Схем» САП і НАБУ розпочали кримінальне провадження щодо голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка
Після виходу розслідування «Схем» САП і НАБУ розпочали кримінальне провадження щодо голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка
Провадження ведеться за статтями «незаконне збагачення» та «декларування недостовірної інформації».

22 березня, наступного дня після оприлюднення журналістського розслідування «Схем» (проєкт «Радіо Свобода»), Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України розпочали кримінальне провадження щодо голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка за статтями «незаконне збагачення» та «декларування недостовірної інформації». Про це «Радіо Свобода» поінформували у пресслужбі САП.

Досудове розслідування ведуть детективи Національного антикорупційного бюро України.

Мінімальна санкція ст. 366-2 Кримінального кодексу «декларування недостовірної інформації» передбачає штраф, максимальна — позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Стаття 368-5 Кримінального кодексу «незаконне збагачення» передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, нещодавно «Схеми» розповіли, як родичі керівника Антимонопольного комітету Павла Кириленка протягом трьох років скупили майна на понад 70 млн грн. Власниками квартир в елітних житлових комплексах у Києві, апартаментів в Ужгороді, двох кросоверів тощо стали батьки-пенсіонери дружини Кириленка, а також її бабуся. При цьому, як встановили журналісти, у період останніх 25 років вони не займались бізнесом і не отримували достатніх офіційних доходів, щоб усе це придбати. 

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY