detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
23.03.2024 14:00
Український художник створив колажі для есе у The New York Times про переслідування квір-людей на окупованих територіях
Український художник створив колажі для есе у The New York Times про переслідування квір-людей на окупованих територіях
Зображення Антона Шебетка використали для обкладинки друкованої версії матеріалу та для самої колонки письменника Джея Лестера Федера, який поспілкувався з постраждалими, очевидцями та розслідувачами.

Український художник, фотограф, куратор і дослідник квір-історії Антон Шебетко створив колажі для розділу колонок Sunday Opinion в американській газеті The New York Times. Про це він розповів на власній інстаграм-сторінці, пише «Суспільне культура».

Зображення художника використали для обкладинки друкованої версії матеріалу, а також для самої колонки письменника Джея Лестера Федера, який написав про тортури та переслідування представників квір-спільноти на тимчасово окупованих Росією українських територіях. Для цього тексту автор також поспілкувався з постраждалими, очевидцями та розслідувачами.

«Це дуже важлива стаття про переслідування та катування українських квір-людей на окупованих територіях, які слід вважати воєнними злочинами», — написав Шебетко.

Фото: Антон Шебетко / інстаграм 

Роботи українського митця, фотографа та дослідник квір-історії України, який зараз живе в Амстердамі, Антона Шебетка зосереджені на проблемах, з якими стикається спільнота ЛГБТК+ в Україні, темах пам'яті, втрати ідентичності тощо. Роботи художника демонстрували в Києві, Амстердамі, Відні, Лозанні, Парижі, Вроцлаві, Штутгарті.

Нагадаємо, на початку грудня 2022-го президент РФ Володимир Путін підписав пакет законів, що забороняє «пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин» та «пропаганду зміни статі та педофілії» у будь-яких товарах, що продаються в Росії, — фільмах, книгах, рекламних роликах, матеріалах у медіа та аудіовізуальних сервісах.

Вже в грудні 2023 року Верховний суд Росії за позовом міністерства юстиції визнав екстремістською та заборонив організацію «міжнародного громадського руху ЛГБТ». Що таке «рух ЛГБТ», хто ним керує і яка його структура, відомство не пояснило.

Читайте також: 

Фото: Антон Шебетко / інстаграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY