detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
21.03.2024 14:56
Каналу «FreeДом» на дрони для ГУР найактивніше донатили мешканці Москви
Каналу «FreeДом» на дрони для ГУР найактивніше донатили мешканці Москви
За даними ГУР, пік донатів від росіян збігся в часі з проведенням «виборів» Путіна.

Під час міжнародного благодійного збору на закупівлю партії ударно-розвідувальних безпілотників «Сич» для підрозділів воєнної розвідки України, який проводить телеканал «FreeДом», найактивнішими виявились громадяни Росії. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними ГУР, за чотири дні до волонтерської акції каналу долучилося майже 3000 людей. З них ― 1 538 росіян, зокрема 200 мешканців Москви. Вони відсканували QR-код з екранів своїх телевізорів та гаджетів при перегляді ефіру телеканалу.

«Символічно, що пік донатів на дрони для українських розвідників від громадян держави-агресора збігся із проведенням так званих виборів путіна. Замість участі у кремлівському фарсі свідомі росіяни вирішили проголосувати доларом і євро заради свободи своєї держави», — написали в ГУР.

За даними розвідників, до міжнародного збору на БПЛА «Сич» для воєнних розвідників також долучились українці, які перебувають за кордоном, громадяни Латвії, Німеччини, Польщі, Молдови та інших держав.

Збір наразі триває, необхідна сума ― 25 млн гривень. Задонатити можна за лінком. 

Читайте також:

Ілюстрація: Новий канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY