detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
21.03.2024 11:03
«Євробачення-2023», яке від імені України приймала Велика Британія, номіновано на премію BAFTA
«Євробачення-2023», яке від імені України приймала Велика Британія, номіновано на премію BAFTA
Ханна Веддінгем, яка була однією з ведучих тогорічного пісенного конкурсу, претендує на нагороду телевізійної премії в номінації «Найкращий виступ».

Трансляція Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2023», який Велика Британія прийняла від імені України, потрапив у номінанти телевізійної премії BAFTA 2024. 

Про це повідомляється на сайті BAFTA Television Awards — найвищої нагороди британського телебачення, яка є аналогом американської телевізійної премії Еммі.

Пісенний конкурс, який Україна мала приймати у травні 2023 року після перемоги українського гурту Kalush Orchestra на «Євробаченні-2022», проходив у  британському місті Ліверпуль. Таке рішення ухвалила Європейська мовна спілка через активну війну, яку Росія веде проти України. Шоу в Ліверпулі пройшло від імені України та із залученням української команди й артистів. А однією з трьох ведучих стала українська співачка Юлія Саніна, фронтвумен гурту The Hardkiss.

Цьогоріч за нагороди BAFTA традиційно змагатимуться телевізійні серіали, ситкоми, скетч-шоу, телепрограми, розважальні передачі і шоу. Шоу «Євробачення-2023» змагатиметься за нагороду в номінації «Найкраща трансляція у форматі лайв».

Ханна Веддінгем

Ханна Веддінгем, яка була однією з ведучих «Євробачення-2023», претендує на нагороду BAFTA Television Awards у номінації «Найкращий виступ».

Лауреати BAFTA Television Awards стануть відомі на урочистій церемонії 12 травня.

Читайте також:

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY