detector.media
21.03.2024 10:31
25 березня — дискусія «Крим: візії майбутнього» з нагоди 10-річчя проєкту «Крим. Реалії»
25 березня — дискусія «Крим: візії майбутнього» з нагоди 10-річчя проєкту «Крим. Реалії»
У березні виповнюється десять років «Крим. Реалії» – інформаційному проєкту Української служби Радіо Свобода для кримчан і для Криму.

У понеділок, 25 березня, о 18:00 у Кримському Домі (м. Київ, вул.Михайла Омеляновича-Павленка, 9) відбудеться фотовиставка «10 років окупації і спротиву Криму у фотографіях журналістів Крим.Реалії» та дискусія «Крим: візії майбутнього» з нагоди 10-річчя проєкту «Крим. Реалії» Радіо Свобода.

«З перших днів окупації і незаконної анексії Росією Кримського півострова і до сьогодні журналісти "Крим. Реалії" працюють, виходячи з переконання, що кримчани мають право знати, що насправді відбувається на окупованому Росією півострові.

Попри тиск, погрози, обшуки, затримання, арешти та ув'язнення журналістів російською окупаційною владою, «Крим. Реалії» залишається одним з лідерів інформаційного простору Криму. Медіа продовжує розповідати про боротьбу кримчан, репресії російських силовиків, про все, що замовчують підконтрольні Кремлю місцеві мас-медіа.

Звичайно, в умовах широкомасштабної війни Росії проти України – не до святкувань, але "Крим. Реалії" збирає друзів, колег і партнерів, щоб нагадати, в яких умовах працювали і працюють кримські журналісти, а також поговорити про майбутнє Криму», — повідомляють організатори.

Фотовиставку «10 років окупації і спротиву Криму у фотографіях журналістів Крим.Реалії» відкриють Постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева, Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар, народний депутат України Ярослав Юрчишин, журналіст і ведучий Олександр Янковський.

У публічній дискусії «Крим: візії майбутнього» візьмуть участь голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, адвокаційна директорка Центру прав людини ZMINA Альона Луньова, соліст гурту «Антитіла» Тарас Тополя, журналіст та військовослужбовець Павло Казарін. Модераторка – голова Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик.

Кількість місць обмежена, для відвідування необхідно заповнити реєстраційну форму.

Організатори події: Крим. Реалії, Кримський Дім, ZMINA.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY