detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
20.03.2024 19:28
У Верховній Раді планують перейменувати місто Червоноград на Шептицький
У Верховній Раді планують перейменувати місто Червоноград на Шептицький
Таке рішення ухвалив Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Парламент остаточно затвердить зміну назви своїм голосуванням.

У Верховній Раді хочуть дерусифікувати місто Червоноград Львівської області, перейменувавши його на Шептицький, на честь митрополита Андрея Шептицького. Про це у фейсбуці повідомив народний депутат Роман Лозинський, передає «Українська правда». 

За словами нардепа, таке рішення 20 березня ухвалив Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Парламент остаточно затвердить зміну назви своїм голосуванням.

Лозинський також поінформував, що дерусифікувати планують ще чотири міста та 104 села й селища. Так  Южному в Одеській області дадуть назву Порт-Аненталь, Павлоград на Дніпропетровщині стане містом Матвіїв, Синельникове у Дніпропетровській області — Ріднопілля, а Бровари на Київщині — Броварі.

Нагадаємо, у серпні 2023 року Український інститут національної памʼяті підготував перелік назв населених пунктів, які містять символіку російської імперської політики відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Цей перелік, уточнили в Інституті, не є вичерпним і буде доповнюватися.

Фото: krystynopol.info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY