detector.media
Роман Мельник
20.03.2024 17:31
ЗМІ: У Львові затримали бізнесмена, засновника премії «Високі стандарти журналістики»
ЗМІ: У Львові затримали бізнесмена, засновника премії «Високі стандарти журналістики»
Віталія Ломаковича підозрюють у розкраданні понад 44 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції військового ліцею в Червонограді.

Національна поліція затримала львівського бізнесмена, радника міністра фінансів та засновника премії «Високі стандарти журналістики» Віталія Ломаковича за підозрою в розкраданні понад 44 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції військового ліцею в Червонограді на Львівщині. Про це повідомляють видання Zaxid.Net та Lviv.Media з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за ч. 3 ст. 28, ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення документів).

Як повідомляється, крім Ломаковича затримали також кількох посадовців Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного та фірми-підрядника.

За даними YouControl, 53-річний радник міністра фінансів, колишній банкір Віталій Ломакович є співвласником компанії з управління активами «Оптима-Капітал» та низки інших фірм, що займаються операціями з нерухомістю, фінансами та готельним бізнесом. Також він є керівником всеукраїнського благодійного фонду «Мрії збуваються».

Віталій Ломакович є також ініціатором та засновником премії «Високі стандарти журналістики», яку створили у 2016 році.

У  період з 2017-го по 2021 рік премію отримували або входили в експертну групу відомі журналісти та журналістки, медіаексперти та медіаекспертки, зокрема Павло Казарін, Олексій Шалайський,  Петро Шуклінов, Маргарита Тулуп, Ліля Буджурова, Денис Бігус, Роман Кульчинський, Сергій Сидоренко, Ірина Андрейців, Мирослава Барчук, Вахтанг Кіпіані, Ігор Балинський, Юліана Лавриш,  Соня Кошкіна, Віталій Ляска, Борис Давиденко, Наталія Лигачова та інші.

Фото з відкритих джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY