detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
16.03.2024 15:23
Cім’я загиблої української журналістки Олександри Кувшинової подала позов проти Fox News
Cім’я загиблої української журналістки Олександри Кувшинової подала позов проти Fox News
Батько фіксерки та журналістки Олександри Кувшинової, яка загинула у березні 2022 року в районі бойових дій на Київщині, вважає, що телекомпанія безпідставно піддала його дочку небезпеці.

Сім’я 24-річної фіксерки та журналістки Олександри Кувшинової, яка загинула у березні 2022 року, судитиметься з американською телекомпанією Fox News. Позов до Верховного суду штату Нью-Йорк подали батьки дівчини та Шейн Томсон, радник з питань безпеки британської охоронної агенції SEPAR, яка на той час працювала за контрактом з Fox News. Про це повідомило видання Business Insider.

Телекомпанію звинувачують у недбалості, оскільки вона відправила в зону активних бойових дій команду журналістів, попри застереження українських посадовців і консультанта з питань безпеки. Батько Олександри вважає, що його дочку, яка працювала за контрактом з Fox News, безпідставно піддали небезпеці.

Олександра Кувшинова та оператор Fox News П’єр Закшевський загинули 14 березня в Горенці під Києвом. Під час обстрілу також було поранено кореспондента Fox News Бенджаміна Холла, який згодом розповів про свій досвід у книзі під назвою «Врятований».

Згідно із судовим позовом, Кувшинову найняли в січні 2022 року як незалежного підрядника, щоб виконувати функції «гіда та перекладача» для команди Fox News. У документі стверджується, що наразі немає жодних доказів того, що дівчина отримала зарплату за два місяці, які вона працювала з американським мовником, як і доказів того, що її найняли відповідно до законодавства України.

Fox News опублікували заяву, в якій стверджують, що продовжують оплакувати загибель Кувшинової та Закшевського, але будуть «з повагою захищатися від недостовірних тверджень в рамках цього позову».

На фото — фіксерка Fox News та журналістка Олександра Кувшинова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY