detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
16.03.2024 13:00
Олександр Афонін пішов з посади президента Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів
Олександр Афонін пішов з посади президента Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів
Він очолював Асоціацію впродовж 28 років, з березня 1996-го.

Олександр Афонін повідомив, що залишив посаду президента громадської спілки «Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів» після 28 років роботи. Про відповідне рішення також поінформували на сайті спілки. 

«Можливості людини, на жаль, вичерпні. Тому, з огляду на стан свого здоров’я та свій майже 70-річний життєвий шлях, я прийняв рішення піти з посади президента Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів, виконання обов’язків якої сьогодні потребують вже іншого фізичного та психологічного стану, інших рішень, іншої підготовки, іншого технологічного озброєння», — написав Афонін.

Колишній очільник УАВК зазначив, що в його двадцятивосьмирічній президентській історії та в контактах з учасниками вітчизняного бізнесу переважав досвід, який давав йому «позитивний заряд і наснагу до праці на спільне благо вітчизняного книговидання».

«Весь цей час я біг попереду, постійно аналізуючи стан справ у вітчизняному книговиданні, виявляючи проблеми, які працюють проти нього, ініціюючи, готуючи та лобіюючи численні закони, укази президентів, урядові постанови та регуляторно-нормативні акти, які захищали, підтримували, а деякі із них і нині продовжують захищати учасників видавничого бізнесу в Україні», — резюмував Олександр Афонін.

Правління громадської спілки «Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів» висловило подяку колишньому президенту за роботу із захисту, підтримки та розвитку українського книговидання, а також запропонувало членам Асоціації заснувати звання Почесного президента спілки та присвоїти його Олександру Афоніну.

До проведення загальних зборів членів ГС «УАВК» та обрання нового президента і складу Правління тимчасовим виконувачем обов’язків очільника обрали директора видавництва «Фоліо» Олександра Красовицького, а виконавчим директором Асоціації — співзасновника видавництва «Саміт-книга» Ігоря Степуріна.

Фото: Влада Литовченко / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY