detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
16.03.2024 10:12
На фронті загинув кінооператор і військовий Олесь Самчук
На фронті загинув кінооператор і військовий Олесь Самчук
Після закінчення вишу минулого року він долучився до лав 12-ї бригади спецпризначення «Азов» Нацгвардії України, служив в аеророзвідці.

На Донеччині в районі Кремінної загинув кінооператор і військовий Олесь «Каркаде» Самчук. Про це повідомила Національна спілка кінематографістів України.

«Сумно і боляче… В бою загинув мій випускник, кінооператор, воїн Олесь Самчук. Світла пам’ять герою!» — цитують в повідомленні слова кінооператора, доцента кафедри кіно-, телемистецтва Інституту журналістики Володимира Галицького.

Олесь Самчук зняв фільми «Архітектон» (2021 р.) та «Life goes on» (2023 р). 

Минулого року оператор закінчив Навчально-науковий інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка та долучився до лав 12-ї бригади спецпризначення «Азов» Нацгвардії України. Служив в аеророзвідці. За даними Національної спілки кінематографістів України, Олесь обрав позивний «Каркаде» на честь покійної матері, рівненської поетеси Вікторії Самчук. Одна з її збірок має назву «Каркаде».

Захисник загинув 11 березня 2024 року внаслідок ворожого обстрілу КАБами під час виконання бойового завдання. За тиждень чоловік мав би ротацію.

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним та близьким воїна. 

Фото: Національна спілка кінематографістів України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY