detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
14.03.2024 14:31
Нацрада скасувала конкурс на цифрове радіомовлення в Києві, бо ніхто не подав заявку
Нацрада скасувала конкурс на цифрове радіомовлення в Києві, бо ніхто не подав заявку
Регулятор оголосив цифровий конкурс на вільну частоту в місті Дубно Рівненської області.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення скасувала  конкурс в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту T-DAB у місті Києві. Таке рішення  регулятор ухвалив на засіданні 14 березня.

Конкурс Нацрада оголосила 28 грудня 2023 року, і до 29 лютого всі охочі могли подавати заявки. Оскільки у визначений термін жодної заяви не надійшло, Національна рада скасувала цей конкурс.

Також регулятор оголосив конкурс на отримання ліцензії на постачання послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектра ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі стандарту DVB-T2 на 41 ТВК у м. Дубно Рівненської області — місцева категорія покриття.

Нагадаємо, ще у 2017 році Нацрада замовила в УДЦР прорахунок частоти для запуску цифрового радіо стандарту DAB+ у Києві, щоб реалізувати тут експеримент із запуском цифрового радіо.

А наступного року провела конкурс, переможцями якого стали десять радіостанцій: «Радіо Марія», Old Fashioned Radio, Zemlya, Hype Radio, «Країна ФМ», «Перше цифрове», «Українське радіо», «Промінь», «Культура» і «Мейдан».

Тепер через припинення мовлення частини радіостанцій звільнились місця.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY