detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
08.03.2024 19:36
6% українських журналісток стикались із сексуальними домаганнями під час роботи, — опитування ІМІ
6% українських журналісток стикались із сексуальними домаганнями під час роботи, — опитування ІМІ
Найчастіше журналістки зазнавали домагань від пересічних громадян під час роботи та від гостей редакції. 2% стикалися з домаганням в редакції від колег чи керівництва.

Протягом останнього року 6% українських журналісток стикалися з сексуальними домаганнями під час роботи. Про це свідчать результати анонімного онлайн-опитування, проведеного Інститутом масової інформації.

В опитуванні взяли участь 124 українські журналістки, що працюють, з усіх регіонів України.

За результатами опитування:

Найчастіше агресорами сексуальних домагань стають пересічні громадяни під час роботи над редакційним завданням та гості редакції — на це вказали 10% респонденток.

6% опитаних жінок зазнавали домагань від людей при владі (посадовців тощо). 3% респонденток зазнавали домагань від військових. 

Ще 2% опитаних журналісток зазначили, що постраждали під час роботи у своїй редакції та зазнавали сексуальних домагань від колег або керівництва.

Дослідження проводилося методом кількісного анонімного онлайн-опитування за простою випадковою вибіркою серед потенційних респонденток — журналісток і редакторок, що працюють. Усього отримано 124 відповіді від українських журналісток з усіх регіонів України. Максимальна похибка становить 5%. Дослідження проводилося протягом 12–29 лютого 2024 року. 

Читайте також:

Фото ілюстративне: pixabay.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY