detector.media
Єгор Брайлян
«Детектор медіа»
07.03.2024 20:26
Не тільки війна, а й культура та спорт. Оприлюднено звіт Brand Ukraine про сприйняття України у світі у 2023 році
Не тільки війна, а й культура та спорт. Оприлюднено звіт Brand Ukraine про сприйняття України у світі у 2023 році
За словами керівниці департаменту публічної дипломатії і комунікацій МЗС України Вікторії Ляліної, у 2023-му ми, зокрема, почали комунікувати з нетиповими, нетрадиційними аудиторіями для України — країнами Глобального Півдня.

Українська дипломатія розбудувала мережу ресурсів задля комунікації зі світом, це допомагає в розбудові стратегічних комунікацій як з країнами-партнерами, так і з державами Африки, Азії, Латинської Америки. У цьому запевнила керівниця департаменту публічної дипломатії і комунікацій Міністерства закордонних справ України Вікторія Ляліна під час презентації в Києві Звіту про сприйняття України в світі у 2023 році від ГО Brand Ukraine.

Згідно з результатами звіту, у 2023 році світова аудиторія почала цікавитися Україною не лише через війну, але й завдяки таким темам, як спорт і культура.  

За словами Ляліної, у 2023-му ми почали комунікувати з нетиповими, нетрадиційними аудиторіями для України — країнами Глобального Півдня. «Триває боротьба не лише за уми, але й серця людей. Працюємо над просуванням стратегічних наративів, щоб вони були зрозумілими для різних держав у світі.  Можемо пригадати комунікаційну кампанію з леопардами (надання Україні бойових танків Leopard від Німеччини. — “ДМ”), в яку було залучено 110 мільйонів людей», — розповіла Вікторія Ляліна.

«Цифрова дипломатія стала game changer за два роки російського повномасштабного вторгнення. Ми створили цифрову екосистему Ukraine.ua, МЗС і соцмереж, сукупне охоплення яких сягає 2 мільярди людей. Треба комбінувати класичну дипломатію з новими підходами, такими як спортивна дипломатія, кулінарна дипломатія. У 2023 році МЗС запустив флешмоб щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів на Олімпіаді в Парижі 2024 року. Зараз триває переосмислення ролі українців за кордоном. 6 мільйонів осіб (які виїхали з України з початку війни. — “ДМ”) —  вони мають стати адвокатами України в світі», — резюмувала Вікторія Ляліна.

Brand Ukraine — незалежна громадська організація, яка системно працює над розвитком національного бренду України на міжнародній арені.

Фото: Brand Ukraine / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY