detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
06.03.2024 10:21
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 березня 2024 року
Репресії в Росії та провокації з українським зерном.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом».

У блоці «1+1» з українським політичним оглядачем Дмитром Левусем говорили про ситуацію у Латвії. За його словами, після того, як у Латвії позбулись російських пам’ятників, навіть у найбільш проросійських регіонах відбулись зміни. Він нагадав, що на початку двотисячних років Росія активно просувала свій вплив через захист російських шкіл та освіти російською мовою. Тому з Росією неможливі нормальні стосунки на рівні культурної співпраці.

З військовим оглядачем Денисом Поповичем у гостьовій студії «Інтера» говорили про ситуацію на передовій. Він сказав, що питання про російський людський ресурс – риторичне, оскільки цього ресурсу точно більше, ніж в Україні. Тому важливо шукати асиметричні методи, аби отримати перевагу. Також він додав, що росіяни мають резерв й у техніці, зокрема вони перекидатимуть на східний напрямок літаки Су-34.

Російський політичний оглядач Олександр Морозов розмірковував про репресії у Росії. Мова йшла про слова журналіста Христо Грозєва, який повідомив, що після Олексія Навального можуть померти й інші ув'язнені. Морозов сказав, що важливо наново подивитись на смерть російських бізнесменів закордоном, бо є думка, що їх вбили російські спецпризначенці з використанням певних речовин.

У блоці телеканалу «FreeДом» вступ Швеції у НАТО обговорювали з міжнародним оглядачем Станіславом Желіховським. За його словами, Швеція може почуватись безпечніше, ніж до вступу. Також Росія більше не зможе вільно почуватись у Балтійському морі. Це знижує ризик провокації з їхнього боку.


Ігар Тишкевич, аналітик «Українського інституту майбутнього», говорив про ситуацію на польсько-українському кордоні. Він заявив, що будь-яка інформаційно-психологічна операція не створює кризу, а використовує події у своїх цілях. Також він розповів про чинники, які впливають на ситуацію, зокрема про інтереси польських фермерів й перевізників, провокації з українським зерном та інше.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY