detector.media
Захар Злива
«Детектор медіа»
05.03.2024 10:28
Ексредакторка медведчуківського каналу звільняється з Центру громадського здоров’я
Ексредакторка медведчуківського каналу звільняється з Центру громадського здоров’я
Дар’я Гордійко заявила, що йде з посади завідувачки відділу комунікацій Центру громадського здоров’я МОЗ у відповідь на протест колективу, який не бажав працювати з «журналістами Медведчука».

Дар’я Гордійко, колишня шефредакторка медведчуківського телеканалу ZIK, повідомила, що залишає посаду керівниці відділу комунікацій Центру громадського здоров’я МОЗ.

«Триматися за посади не бачу сенсу. Йду», — написала Гордійко на своїй сторінці у фейсбуку.

Так колишня шефредакторка відреагувала на протестні настрої в колективі комунікаційників, які публічно виступили проти співпраці державної установи з топменеджеркою телеканалу, який роками просував проросійські наративи в Україні. Всі п’ятеро комунікаційників ЦГЗ заявили, що подали заяви на звільнення.

«Ми разом з колегами намагалися донести керівництву неприпустимість та абсурдність її перебування на керівній посаді у державній установі під час війни з Росією. Керівництво, на жаль, нас чути не захотіло. “ЦГЗ — аполітична організація”, як нам заявили, і минуле та політичні погляди цієї людини керівництво не цікавлять. Відтак усі комунікаційники ухвалили рішення про звільнення з ЦГЗ», — написала в соцмережах одна зі співробітниць відділу комунікацій у ЦГЗ Антоніна Доломанжи.

За словами Доломанжи, Гордійко призначили 22 січня 2024 року, і деякий час вона не розповідала про своє колишнє місце роботи.

Гордійко у фейсбуку заявила, натякаючи на свою роботу на каналі Медведчука, що  «іноді люди помиляються. Іноді серйозно», підкресливши, що підтримує ЗСУ «не абстрактно і безособово», адже її чоловік воює. Користувачі залишили переважно обурені коментарі до допису Гордійко, вказуючи, зокрема, що «свого часу з каналів, які купив Медведчук, люди звільнялися десятками, аби не мати нічого спільного з кумом Путіна. А ви йшли туди керувати пропагандою, яка труїла мізки українцям і допомагала вірити, що Росія хороша».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY