detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
02.03.2024 16:32
Світові медіа підписали листа із закликом захистити журналістів у Газі
Світові медіа підписали листа із закликом захистити журналістів у Газі
Свій підпис під відкритим листом уже залишили 59 керівників медіа. Серед них — працівники Associated Press, AFP, Reuters, New York Times, Washington Post, BBC, CNN, Guardian, Financial Times, Der Spiegel і Haaretz.

Керівники низки світових медіа підписали лист із закликом до влади Ізраїлю захистити журналістів у Газі, зазначивши, що вони працюють у безпрецедентних умовах і стикаються з «серйозним особистим ризиком». Про це повідомляє Reuters.

«Журналісти є цивільними особами, і ізраїльська влада має захищати журналістів як некомбатантів відповідно до міжнародного права. Особи, відповідальні за будь-які порушення цього багаторічного захисту, мають бути притягнуті до відповідальності. Напади на журналістів — це також напади на правду. Ми зобов’язуємося відстоювати безпеку журналістів у Газі, що має фундаментальне значення для захисту свободи преси всюди», — йдеться в листі.

Нині лист підписали 59 керівників медіа. Серед них, зокрема, — працівники Associated Press, AFP, Reuters, New York Times, Washington Post, BBC, CNN, Guardian, Financial Times, Der Spiegel і Haaretz.

За даними Комітету захисту журналістів, загалом щонайменше 94 журналісти були вбиті у війні Ізраїлю та ХАМАСу, з них 89 були палестинцями.

Як пише Reuters, Ізраїль заперечує навмисне націлювання на журналістів і цивільних осіб та заявляє, що він лише переслідує терористичне угруповання ХАМАС, яке керує Сектором Гази і напало на Ізраїль 7 жовтня 2023 року.

Фото: агентство «Анадолу»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY