detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
02.03.2024 13:00
Відкриття виставки та презентація книжки «Вірші з бійниці» поета і воїна Максима Кривцова відбудуться 5 березня в Києві
Відкриття виставки та презентація книжки «Вірші з бійниці» поета і воїна Максима Кривцова відбудуться 5 березня в Києві
Усі охочі зможуть придбати книгу під час презентації 5 березня, а також за донат отримати художні листівки із зображенням Максима «Далі» Кривцова.

У вівторок, 5 березня, о 16:00 у приміщенні Національного музею літератури України в рамках проєкту «Візьми лиш за руку мене і стисни як зброю» відбудуться відкриття виставки та презентація книжки «Вірші з бійниці» поета і воїна Максима «Далі» Кривцова. Про це повідомила пресслужба «Жіночого ветеранського руху».

«У мирному житті він пробував себе в дуже різних сферах: працював контент-менеджером у Центрі реадаптації та реабілітації "ЯРМІЗ", копірайтером у Veteran Hub, був наставником для дітей у проєкті "Строкаті єноти", легко міг бути ким завгодно: митцем, мандрівником, учителем, професійним фотографом, автором пронизливого роману про війну. Зрештою він обрав бути Воїном, зберігши в собі митця. Виставка саме й покликана познайомити всіх із обома цими проявами особистості "Далі".

Його фотороботи, як і поезія — це не буквальна ілюстрація війни, а радше її відчування в людях та речах навколо. І такий ефект, здається, виникає від органічного поєднання Поета і Воїна в одній людині», — анонсували в пресрелізі.

У події візьмуть участь рідні, друзі та побратими Максима. Модеруватиме захід письменниця, парамедикиня УДА Олена Герасим’юк.

Усі охочі зможуть придбати друге видання «Віршів з бійниці» під час презентації 5 березня, а також за донат отримати художні листівки із зображенням «Далі».

Виставку «Візьми лиш за руку мене і стисни як зброю» та книжкову презентацію організовують Національний музей літератури України, Фонд імені Максима Кривцова та видавництво «Наш формат».

Ознайомитися з експозицією можна буде впродовж весни 2024 року за адресою вул. Богдана Хмельницького, 11 (метро «Театральна»).

Нагадаємо, поет, захисник України Максим Кривцов із позивним «Далі» загинув 7 січня 2024 року на війні.

Він є автором книги «Вірші з бійниці», визнаної однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією Українського ПЕН. Його поезія звучала у межах проєкту радіо «Промінь» «День, якого не повинно бути».

Максим Кривцов пішов на війну добровольцем у 2014 році. Згодом працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС й у Veteran Hub. Після повномасштабного вторгнення росіян у 2022-му повернувся на фронт. Продовжував писати вірші та прозу. Мав незавершений роман.

Після загибелі поета українці розкупили весь наклад збірки «Вірші з бійниці». Видавництво «Наш формат» оголосило, що випустить її новий наклад, а кошти, виручені від продажу, перераховуватиме родині Кривцова та громадській організації «Реформація» на просвітницькі книжкові проєкти для військових.  

Наприкінці січня президент Володимир Зеленський посмертно нагородив поета і військового Максима Кривцова орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Афіша: рух Veteranka

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY