detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
27.02.2024 19:14
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 лютого 2024 року
Російська пропаганда та інтерв’ю з представниками Офісу президента.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ 

Блоків «Ми — Україна», Суспільного та «Інтера» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці телеканалу «Рада» протягом шести годин транслювали запис пленарного засідання Верховної Ради України. Далі паралельно з гостьовою студією показували інтерв’ю українських посадовців та фрагменти панельних дискусій, які записали на форумі «Україна. Рік 2024».

Зокрема, із заступником керівника Офісу президента Олексієм Кулебою говорили про платформу «Зроблено в Україні», яка має сприяти розвитку українського бізнесу. Він сказав, що керівники міст мають купувати українське: послуги, відбудову інфраструктури, оборонний комплекс тощо. 

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповідав про архітектуру безпеки та гарантії безпеки для країни. Він сказав, що Україна буде в основі нової структури безпеки.

У гостьовій студії про російську спецоперацію під назвою «Майдан 3» говорили з політичним коментатором Олексієм Буряченком. Він сказав, що російські спецслужби досягають певного успіху, оскільки Росія вкладає мільярди у пропаганду та поширення фейків. Також вони працюватимуть над тим, аби розхитати єдність всередині України.

У блоці «1+1» з очільницею Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим’юк обговорювали її візит до ЮНЕСКО та роботу з українськими партнерами. Вона сказала, що російська пропаганда токсична, росіяни опановують нові технології та взаємодіють з аудиторіями по усьому світі. Попри блокування медіа, пропаганда заходить через TikTok, Telegram та Facebook.

У новинному випуску телеканалів ICTV та СТБ не забули згадати і про конференцію Ялтинська європейська стратегія за участі Віктора Пінчука, засновника конференції та медіагрупи StarLight Media, до якої входять вищезгадані телеканали. У підсумковому випуску новин доби показали сюжет про створення національного марафону «Єдині новини #UAРазом». Єдиним коментатором у ньому був CEO вже згаданої медіагрупи Олександр Богуцький, на думку якого телемарафон і воює, і працює.


Про американську допомогу для України говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. На його думку, США приймуть правильне рішення, оскільки це інвестиції у їхню країну.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY