detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
27.02.2024 20:38
У Литві скасували концерт американської співачки LP через відео в худі з російським прапором
У Литві скасували концерт американської співачки LP через відео в худі з російським прапором
Представники «Жальгіріс Арени», де 4 березня мав відбуватись концерт, заявили, що «не потерплять повідомлень на підтримку країни-агресора».

Литовська «Жальгіріс Арена» скасувала концерт американської співачки LP після того, як напередодні вона опублікувала відео в худі з прапором Росії. Про це повідомив литовський мовник LRT.

У понеділок, 26 лютого, співачка LP, яка мала виступити в Литві 4 березня, записала відео, на якому була одягнена в худі з кольорами російського прапора та написом LP Russia Official.

Артистка пояснила, що це подарунок від її шанувальників у Росії, а також показала листівку від них. У ній ішлося про те, що подарунок був зроблений ще в 2020 році, коли концерти співачки були скасовані через COVID-19, тому вона отримала його лише зараз.

LRT зауважило, що листівку було підписано 24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Скриншот відео з інстаграм-сторінки LP/LRT

Після появи російської символіки на сторінці LP користувачі соцмережі закликали скасувати її майбутній концерт на «Жальгіріс Арені».

Згодом це відео було видалено, а співачка опублікувала нове повідомлення, в якому зазначила: «Я так пишаюся і вдячна своїм шанувальникам у всьому світі, і я знаю, що в країнах Балтії багато українських біженців, і я хотіла б, щоб мої українські друзі знали, як сильно я вас підтримую. Я завжди підтримувала і люблю вас».

Організатор гастролей LP в Литві — Medusa Concert — також оприлюднив офіційний пресреліз, у якому зазначив, що співачка перепрошує за своєю необачність і шкодує, що не подумала, що може образити так багато людей.

Однак зрештою представники «Жальгіріс Арени» повідомили про скасування концерту.

«“Жальгіріс Арена” в Каунасі має чітку громадянську та ціннісну позицію — ми рішуче підтримуємо Україну. Після підтвердження фактів ми разом з організаторами заходу Medusa Concert ухвалили спільне рішення про скасування концерту. Цим рішенням ми хочемо звернути увагу як LP, так й інших артистів, які планують заходи в Литві, що ми не потерпимо повідомлень на підтримку країни-агресора», — сказав керівник відділу організації заходів Мантас Ведрікас.

Фото: LRT

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY