detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
27.02.2024 16:57
На Київщині викрили групу молодиків, які записали та виклали в соцмережу відео з гаслами «кадирівців»
На Київщині викрили групу молодиків, які записали та виклали в соцмережу відео з гаслами «кадирівців»
Триває розслідування для встановлення та притягнення до відповідальності винних. Фігурантам загрожує до семи років позбавлення волі.

Служба безпеки України та Національна поліція «по гарячих слідах» встановили особи та місцеперебування мешканців Київщини, які поширили відео на підтримку країни-агресора. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Йдеться про шістьох жителів Київщини віком від 17 до 21 року, які влаштували вечірку, під час якої стріляли з пістолета та вигукували гасла окупаційних загонів Кадирова. Все це молодики записали на відео, а 26 лютого цей запис з’явився в одному з популярних месенджерів.

За цим фактом правоохоронці провели невідкладні комплексні заходи, у результаті яких затримано автора антиукраїнського відео. Під час обшуків у його помешканні в Києві виявлено мобільний телефон, на який він записував ворожі гасла, та вилучено зброю, з якої здійснювали постріли під час вечірки.

Наразі фігуранту планують повідомити про підозру за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Фігурантам загрожує до семи років тюрми.

Раніше повідомлялось про те, що СБУ викрила колишнього послушника Києво-Печерської лаври в діяльності на користь РФ і повідомила йому про підозру.

Крім того, СБУ встановила особи чотирьох киян, які незаконно поширювали в соцмережах інформацію про наслідки російської масованої ракетно-дронової атаки 2 січня на Київ.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY