detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
27.02.2024 14:30
«Купуй українське». Уряд презентував логотип програми, українцям обіцяють кешбек за придбання вітчизняних товарів
«Купуй українське». Уряд презентував логотип програми, українцям обіцяють кешбек за придбання вітчизняних товарів
Програма діятиме в рамках економічної платформи «Зроблено в Україні», і її завдання полягає в тому, щоб українські гроші залишилися та працювали в Україні.

Громадяни України зможуть отримати часткову компенсацію при купівлі товарів і послуг, вироблених в Україні. Це передбачає нова державна програма кешбеку «Купуй українське», повідомив президент Володимир Зеленський на презентації платформи «Зроблено в Україні».

«За купівлю певних типів зроблених в Україні товарів і послуг громадяни України зможуть отримати повернення частини коштів на спеціальну картку», — сказав глава держави.

Зеленський уточнив, що дав відповідне доручення уряду, і зараз цю програму розробляють. За його словами, завданням цієї програми в тому, «щоб українські гроші залишилися в Україні та працювали в Україні».

«Це податки, це зарплати наших воїнів, це можливості нашої держави, зокрема й оборонні. Уже готують параметри українського кешбеку: фінансові й технічні», — пояснив президент, додавши, що необхідно постаратися, щоб програма кешбеку запрацювала вже цьогоріч.

Зеленський заявив, що новостворена платформа «Зроблено в Україні» має стати майданчиком постійного прямого діалогу держави і підприємців. Він зазначив, що триває робота і над іншими державними програмами, які дадуть змогу вітчизняному виробнику масштабувати роботу.

«Це державні гранти, кредити, стимулювання виробництва, попиту через український кешбек, допомоги на зовнішніх ринках», — розповів президент.

Стало також відомо, що Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо популяризації товарів українського виробництва. Усі вітчизняні підприємства зможуть використовувати офіційну марку «Зроблено в Україні». 

Журналістка, блогерка, засновниця проєкту «Made in Ukraine» Юлія Савостіна в коментарі «Детектору медіа» позитивно оцінила створення платформи «Зроблено в Україні». За її словами, заохотити українців купувати українське, залишати гроші в Україні — чудова і досить актуальна ідея.

«Адже це важливо — платити своїм, аби вони, як бізнеси, продовжували працювати, платити оренди, зарплати, податки, аби було з чого донейтити, просто для того, аби ваш улюблений бренд одягу або улюблена кавʼярня не зникли», — каже Юлія.

Одного лише захоплення вмінням українських виробників виготовляти якісний, а інколи й унікальний продукт замало, вважає вона. «Аби воно, круте українське, існувало і радувало надалі, ми всі маємо щоденно вкладатися у це своєю копійчиною. Саме це називається економічним патріотизмом. Саме від такої поведінки виграють зрештою всі», — переконана Савостіна.

За підрахунками прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, сумарний прогнозований ефект зростання споживчого попиту завдяки новій програмі — це +0,14% ВВП, а також понад 22 000 нових робочих місць та понад 4 млрд грн додаткових надходжень до бюджету.

Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY