detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
25.02.2024 12:20
Лубінець: Шахраї від імені Офісу омбудсмана пропонують за гроші нібито «включити» військовополонених у списки на обмін
Лубінець: Шахраї від імені Офісу омбудсмана пропонують за гроші нібито «включити» військовополонених у списки на обмін
За даними уповноваженого ВР з прав людини, зловмисники зламують сторінки посадових осіб державних органів у соціальних мережах та від їхнього імені пропонують родинам військовополонених свої «послуги».

Шахраї через зламані сторінки працівників Офісу омбудсмана звертаються до родин військовополонених та пропонують за гроші «включити» їхніх рідних у списки на обмін або ж «прискорити» процес обміну конкретного бійця. Про це повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець у телеграмі, передає «Українська правда». 

«Для цього вони навіть зламують сторінки посадових осіб державних органів у соціальних мережах. На жаль, нещодавно шахраї зламали акаунти працівників Офісу Омбудсмана. Недоброчесні нібито від імені цих працівників надсилали "прохання" позичити певну суму грошей громадянам, з якими відбувалося спілкування щодо їхніх звернень до Секретаріату уповноваженого ВР України з прав людини», — розповів омбудсман.

Він наголосив, що працівники інституції «сумлінно виконують свої посадові обов’язки в умовах воєнного стану та ніколи не висловлювали до заявників будь-яких прохань, зокрема й грошового характеру».

Лубінець закликав рідних військовополонених бути обережними, а також нагадав шахраям, що за такі дії передбачене покарання відповідно до законодавства України.

Нагадаємо, у січні в Миколаївській області жінку, яка виманювала гроші в родин військовослужбовців на пошук безвісти зниклих, створюючи фейкові оголошення в соцмережах, засудили до двох років позбавлення волі.  Правоохоронці довели 76 епізодів її протиправної діяльності, в результаті чого громадянам завдано збитків на суму майже 270 тис. гривень.

Фото: Facebook / Дмитро Лубінець

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY