detector.media
24.02.2024 16:48
Не платіть за оплачене державою: інформаційний спецпроект навчає пацієнтів захисту прав на безоплатну медичну допомогу
Не платіть за оплачене державою: інформаційний спецпроект навчає пацієнтів захисту прав на безоплатну медичну допомогу
Кожен випуск спецпроекту присвячений розбору ситуацій, виявлених НСЗУ в окремих медичних закладах.

Проект VoxCheck спільно з ІА «УНІАН» за підтримки проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» реалізовують інформаційний спецпроект, в якому розповідають українцям, як працює програма медичних гарантій, який перелік медичних послуг гарантовано державою безоплатно і як пересічному українцю отримати відповідну медичну послугу. 

Для захисту прав громадяни можуть звернутися до НСЗУ зі скаргою. У цьому документі має бути викладена суть порушення з боку медичного закладу, наведені конкретні обставини та факти, а також додані матеріали, що можуть бути використані як доказ. Скарги приймаються за номером контакт-центру НСЗУ 16-77, поштою  (за адресою: проспект Степана Бандери, 19, м. Київ, 04073) та електронною поштою (info@nszu.gov.ua).

«Головне — це відкинути перестороги, хай би як страшно не було, і сказати собі: я маю право”. Наслідком такого впевненого рішення стає підвищення відчуття вашої гідності, що часто і для багатьох більш важливо, ніж повернення втрачених коштів. Дійте і розповідайте про свій досвід іншим, а ми допоможемо у тому, щоб про нього дізналося якомога більше людей», — закликає Світлана Сліпченко, заступниця виконавчого директора ГО «Вокс Україна».

Кожен випуск спецпроекту присвячений розбору ситуацій, виявлених НСЗУ в окремих медичних закладах. У фокусі першого випуску — медзаклади Львівської області. Слідкуйте за нашими оновленнями — можливо, наступного разу ми розповімо історію про заклади вашого міста чи регіону.

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY