detector.media
Наталія Данькова
22.02.2024 15:45
Нацрада продовжила ліцензії каналам Суспільного, радіо «Максимум» та «Перше Конотопське»
Нацрада продовжила ліцензії каналам Суспільного, радіо «Максимум» та «Перше Конотопське»
Також регулятор змінив технологію мовлення каналу «Лалє».

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення продовжила строк дії ліцензії п’ятьом медіа. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 22 лютого.

Серед них такі компанії:

Ліцензії продовжені на 10 років.

Також регулятор змінив супутникову технологію мовлення на технологію інтернет-мовлення (ОТТ) для  ТОВ «Дитячий телевізійний канал «Лялє».

Як уже писав «Детектор медіа», реєстрація дає мовникам змогу суттєво зекономити. Адже вони сплачують реєстраційний збір 2684 гривні. Для порівняння: раніше ліцензійний збір за ліцензію на кабельне мовлення за технологією ОТТ коштував 365–480 тисяч гривень (вартість залежить від установлених знижок).

Також нижчими будуть і витрати на трансляцію. Мовлення на супутнику для каналу зараз коштує 200–300 тисяч гривень на місяць, а мовлення в Т2 в мультиплексі «Зеонбуду» ще більше — 1–1,4 млн гривень на місяць. Тоді як доставлення телевізійного сигналу наземним способом за допомогою IP значно дешевше. Директор із розвитку бізнесу «Космонова Бродкаст» Максим Кравчук у коментарі «Детектору медіа» розказав, що вона може коштувати у 10–20 разів менше, ніж у супутникових операторів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY