detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
21.02.2024 17:29
Представництво Президента створило онлайн-мапу місць утримання кримських політв'язнів
Представництво Президента створило онлайн-мапу місць утримання кримських політв'язнів
Мапа також є інструментом для ініціативи «Листи до вільного Криму». Використовуючи її, охочі зможуть переглянути детальну інформацію про в’язня, якому бажають написати листа.

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим створило інтерактивну онлайн-мапу місць утримання кримських політв'язнів. Мапа розміщена на сайті Представництва Президента в АРК.

Як стверджується на сайті, мапа з місцями утримання політв’язнів — це проєкт, що дає змогу, використовуючи геопросторові інструменти, відображати місце перебування осіб, незаконно позбавлених особистої свободи.

Така необхідність, пише Представництво Президента, зумовлена тим, що Росія в порушення норм міжнародного права переміщує політв’язнів з тимчасово окупованих територій України на свою територію.

Повідомляється, що ця мапа також є інструментом для ініціативи «Листи до вільного Криму». Використовуючи мапу, охочі зможуть переглянути детальну інформацію про особу, якій вони бажають написати листа, та побачити її місцеперебування.

Відзначимо, за даними Кримської правозахисної групи, з часу окупації Росією Криму в 2014 році на території півострова щонайменше 200 громадян України потрапили за ґрати за сфабрикованими політичними справами. Зокрема, за даними «КримSOS», зазнали переслідувань 19 кримських журналістів, 16 із них досі перебувають в ув’язненні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY