detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
21.02.2024 15:48
Американську ютуберку, яка розповідала про батьківство, засудили за жорстоке поводження з власними дітьми
Американську ютуберку, яка розповідала про батьківство, засудили за жорстоке поводження з власними дітьми
Термін ув’язнення отримала й бізнес-партнерка авторки ютуб-каналу про те, як виховувати дітей.

У США 42-річну ютуберку Рубі Франк, яка розповідала на своєму каналі про батьківство, засудили за знущання з власних дітей до чотирьох термінів ув'язнення від 1 до 15 років кожен. Про це написав Інститут масової інформації з посиланням на повідомлення The Guardian та ВВС.

Аналогічний термін ув’язнення отримала й 54-річна Джоді Гільдебрандт, бізнес-партнерка Франк.

За словами прокурора штату Юта Еріка Кларка, двоє дітей Франк, яким на той момент було 9 і 11 років, жили в «умовах, схожих на концентраційний табір»: їх регулярно позбавляли їжі, води, ліжок для сну й розваг.

Зазначається, що терміни, які присудили Франк та її бізнес-партнерці, є максимальним покаранням у Юті в подібних справах. Точний час, який обидві засуджені проведуть у тюрмі, визначатиме комісія штату з дострокового звільнення.

У залі суду Франк розплакалася, почувши вирок, і попросила вибачення у своїх дітей. Жінка сказала, що почувалася розгубленою і «вважала темряву світлом і правду кривдою».

Перед судовим засіданням колишній чоловік підсудної Кевін Франк (подружжя розлучилося 2022 року, через сім років після створення ютуб-каналу. — ІМІ) через свого адвоката попросив суд про максимальне покарання для жінки.

Як повідомляв ІМІ, у грудні минулого року ведуча ютуб-каналу про батьківство Рубі Франк визнала себе винною за чотирма пунктами звинувачень у насильстві над власними дітьми за обтяжливих обставин.

Рубі Франк створила ютуб-канал «8 Passengers» («8 пасажирів») і була його авторкою та ведучою. Наразі канал уже видалено з платформи. Жінка документувала свої суворі методи батьківства, зокрема розповідала про позбавлення дітей їжі як про покарання. Канал був хронікою життя її шістьох дітей: Шарі, Чада, Еббі, Джулі, Рассела і Єви. Перед видаленням він мав майже 2,5 млн підписників.

Як раніше писав «Детектор медіа», у грудні 2023-го шість місяців ув'язнення отримав 30-річний ютуб-блогер Тревор Джейкоб, який наприкінці 2021 року навмисно розбив свій літак задля переглядів, а потім заявляв слідчим про нещасний випадок.

Індонезійський суд засудив Ліну Лутфіаваті до двох років ув’язнення за «богохульство» після публікації нею відео в соціальній мережі «ТікТок», на якому вона промовила мусульманську молитву перед тим, як з’їсти свинину. 

У вересні минулого року стало відомо, що у Франції батьки 15-річної Марі, яка наклала на себе руки у 2021 році в Кассі, подали позов на китайську соціальну мережу «ТікТок», звинувачуючи її у смерті своєї доньки. Це перша подібна справа у Франції.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY