detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
17.02.2024 10:17
Командування ЗСУ виводить українські підрозділи з Авдіївки
Командування ЗСУ виводить українські підрозділи з Авдіївки
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські військові переходять до оборони на більш вигідних рубежах.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про виведення українських військ з Авдіївки.

«Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах», — написав він.

Сирський зазначив, що українські воїни зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин та завдали ворогу значних втрат у живій силі й техніці.

«Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій. Життя військовослужбовців — найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо», — додав Головнокомандувач ЗСУ.

Як поінформував командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський, українські військові вийшли з Авдіївки «на заздалегідь підготовлені позиції».

«У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення. Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах», — ідеться в повідомленні. 

Командування Третьої штурмової бригади, яку нещодавно перекинули на Авдіївський напрямок, подякувало бійцям за гідний бій та зазначило, що вони відходять на підготовлені позиції, «щоб повернутися і завдати ще сильнішого удару».

Фото: Pierre Crom / Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY