detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
15.02.2024 20:40
Президент України підписав закон про легалізацію медичного канабісу
Президент України підписав закон про легалізацію медичного канабісу
Він набуде чинності через шість місяців після опублікування.

Президент Володимир Зеленський підписав закон №7457 про регулювання обігу медичного канабісу. Відповідна інформація з'явилася в графі «Стан проходження» закону “Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності”».  

Закон набуде чинності через шість місяців після його опублікування.

Нагадаємо, 21 грудня 2023 року Верховна Рада проголосувала в другому читанні за законопроєкт №7457 про легалізацію медичного канабісу. Як пояснював нардеп від фракції «Голос» Ярослав Железняк, законопроєкт регулюватиме обіг канабісу лише в медичній, промисловій та науковій діяльності, тож його розповсюдження для рекреаційного споживання й надалі вважатиметься злочином. Препарати на основі медичного канабісу можна буде отримати тільки за електронним рецептом.

Ще в січні 2023 року десятки пацієнтських, ветеранських, правозахисних та інших громадських організацій підтримали відкрите звернення до народних депутатів України з вимогою негайно ухвалити законопроєкт №7457 про легалізацію ліків на основі медичного канабісу.

За даними МОЗ, таких препаратів зараз потребують понад 2 млн українців, і війна призводитиме до зростання кількості людей з психічними проблемами.

Фото: фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY