detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
09.02.2024 15:52
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 лютого 2024 року
Блокування росіян на YouTube та підписи Надєждіна.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер».

У блоці телеканалу «FreeДом» про вплив санкцій на тіньовий флот Росії говорили з директором енергетичних програм «Центру Разумкова» Володимиром Омельченком. Він розповів, що флот налічує близько 150 танкерів, які дозволяють перевозити лише 20-25% російської нафти, що йде на експорт.

Про інтерпретацію історії в Росії говорили з головою російської профспілки «Альянс вчителів» Данилом Кеном. Молоді фактично нав’язують скорочену версію історії з акцентами на перемоги. А школярам подають матеріали так, аби вони зайвий раз не думали над ними.

Про інтерв’ю Такера Карлсона з Володимиром Путіним у блоці телеканалу «FreeДом» говорили з російською медійницею, яка живе у США, Каріною Орловою. Вона сказала, що Путіну не цікаво говорити з журналістами, натомість йому цікаво говорити з пропагандистами.

З політичним оглядачем Олегом Лісним у блоці «Інтера» говорили про підтримку України.

Радник Світлани Тихановської Франак Вячорка говорив, що білоруська армія не воюватиме ні за Лукашенка, ні за Путіна. Тому вона досі не вступила у війну. Також він сказав, що Лукашенко використовує війну для того, аби заробити грошей, і постійно посилює внутрішні війська для контролю ситуації всередині країни.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова говорила про полювання на російських музикантів та акторів. Зокрема, про ситуацію з гуртом «Бі-2», яких затримали в Таїланді. Вона сказала, що це була російська операція, аби бодай когось затримати.


Про блокування російських медіа на YouTube та вибори в Росії говорили з тамтешнім опозиціонером Дмитром Гудковим. Він сказав, що навіть якщо заблокувати російських пропагандистів, вони все одно зможуть виробляти свій контент. Натомість, якщо заблокувати монетизацію незалежним медіа, — вони постраждають. Щодо блокування підписів, які зібрав Надєждін, Гудков сказав, що це стандартна практика і він свого часу також через це проходив. Мовляв, підписи були справжніми й Путін просто боїться Надєждіна.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY