detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
10.02.2024 10:37
У Росії до реєстру «іноагентів» внесли компанію карикатуриста Сергія Йолкіна, який співпрацює з «Радіо Свобода»
У Росії до реєстру «іноагентів» внесли компанію карикатуриста Сергія Йолкіна, який співпрацює з «Радіо Свобода»
Самого Сергія Йолкіна оголосили так званим «іноземним агентом» ще в квітні 2022 року.

Міністерство юстиції Росії оголосило так званим «іноземним агентом» товариство з обмеженою відповідальністю «Ёлкин картон», власником якого є художник-карикатурист Сергій Йолкін. Про це повідомило «Радіо Свобода».

Йолкін займається політичною карикатурою з 1999 року. Він є володарем нагород багатьох російських та міжнародних конкурсів. Роботи художника публікувалися в багатьох виданнях, зокрема й у «Радіо Свобода».

У квітні 2022 року Сергій Йолкін виїхав з РФ. Невдовзі після цього художника внесли до російського реєстру «іноагентів».

Законодавство про «іноземних агентів» діє з 2017 року в Росії. Закон, зокрема, дозволяє визнавати окремі медіа «іноземними агентами» і вимагати від медіа розкривати джерела фінансування. У 2019 році Держдума Росії дозволила визнавати «іноземними агентами» і фізичних осіб, які поширюють матеріали «ЗМІ-іноагентів» або беруть участь у їх створенні. 

Нагадаємо, нещодавно Міністерство юстиції РФ також внесло до реєстру «іноземних агентів» та оголосило у федеральний розшук художника й мультиплікатора Олега Куваєва, відомого як творця серіалу «Масяня». 

Раніше ми повідомляли про те, що в Росії порушили ще одну кримінальну справу проти журналістки «Радіо Свобода» Алсу Курмашевої через її книгу «Ні війні. 40 історій росіян, які виступають проти вторгнення в Україну». До того російські правоохоронці звинуватили Курмашеву в несповіщенні про громадянство США та невиконанні обов’язків «іноагента».

Фото: Сергій Йолкін / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY