detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
08.02.2024 15:07
Нацрада анулювала ліцензії двох радіостанцій з Сумської області. А «Віта» і «Тернопіль-медіа» відступили від умов ліцензії
Нацрада анулювала  ліцензії двох радіостанцій з Сумської області. А «Віта» і «Тернопіль-медіа» відступили від умов ліцензії
Відступи від умов ліцензії зумовлені війною.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії радіостанціям «Говорить Білопілля» (юридична особа — Білопільська редакція районного радіомовлення «Вир») та «Діва-радіо» (юридична особа — ТОВ «Телерадіокомпанія «Відікон»). Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 8 лютого.

Про анулювання просили самі радіостанції. «Говорить Білопілля» мовило на частоті 90,5 МГц у Білопіллі Сумської області. Наприкінці листопада 2022 року Білопільська міська рада своїм рішенням ліквідувала компанію. «Діва-радіо» відмовилося від ліцензії через брак фінансування. Компанія мовила на частоті 107,0 МГц у Cумах.

Також регулятор дозволив тимчасовий відступ від умов ліцензії Міському комунальному підприємству «Інформаційно-телевізійне агентство «Віта» (VITATV), м. Вінниця, і ПП «Телерадіоорганізація «Тернопіль-медіа» («Тернопіль 1»), м. Тернопіль.

«Компанії обґрунтували потребу зміни програмної концепції мовлення постійним падінням рекламного ринку через повномасштабне вторгнення росії, погіршенням матеріального стану, проходженням служби в ЗСУ частиною працівників і звільненням фахівців», — зазначено на сайті регулятора.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення дозволила мовникам тимчасово відступити від програмних концепцій. Регулятор закликав це робити в разі неможливості виконання ними визначеної ліцензією програмної концепції або інших умов ліцензії. Про такі дії потрібно було повідомити Нацраду електронною поштою.

Однак 9 листопада 2023 року Нацрада  скасувала своє рішення від 24.02.2022 року № 221 «Про тимчасовий відступ від умов програмних концепцій мовлення місцевих та регіональних мовників»,  щоб уникнути колізії із Законом України «Про медіа». Тому що в перший день повномасштабного наступу Росії регулятор  дозволив місцевим та регіональним мовникам повідомляти про відступ від їхніх програмних концепцій на час дії воєнного стану електронною поштою.

1 лютого Нацрада дозволила  телеканалам СТБ, ICTV, Новий, «Інтер», Zoom, К2 та «Капрі» (м. Покровськ Донецької області) тимчасово відступити від ліцензії.

Ілюстрація: сайт Нацради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY