detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
05.02.2024 13:15
Вісім українських стрічок представлять на найбільшому у світі фестивалі короткого метру в Клермон-Феррані
Вісім українських стрічок представлять на найбільшому у світі фестивалі короткого метру в Клермон-Феррані
Презентація відбудеться в рамках кіноринку, який проводять у межах фестивалю.

Команда Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF) за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» представить український короткий метр на кіноринку найбільшого у світі фестивалю короткометражного кіно в місті Клермон-Ферран (Франція). Про це команда KISFF повідомила «Детектор медіа» пресрелізом.

На кіноринку, який триватиме з 5 по 8 лютого 2024 року, KISFF представить стенд українського короткометражного кіно.

До програми показів відібрали такі стрічки:

«Участь в індустрійній секції у Клермон-Феррані це чудова нагода для українських представників кіноіндустрії встановити професійні зв’язки з європейськими дистриб’ютор(к)ами та програмер(к)ами, обмінятись досвідом і налагодити співпрацю у майбутньому», — прокоментували організатори. 

До делегації українських кінематографістів, які займаються коротким метром, долучаться також режисер(к)и та продюсер(к)и, чиї короткометражні проєкти ще на етапі виробництва: Вікторія Задорська («Космотато»), Кирило Наумко («Круглі окуляри»), В'ячеслав Туряниця («Бограч»), Олена Сіятовська («Земля, що біжить») та Ірина Сосімович («Непорозуміння»). 

Вони візьмуть участь у Talents Connexion, індустрійному хабі для митців у межах кіноринку на фестивалі у Клермон-Феррані. Учасники та учасниці Talents Connexion матимуть змогу відвідати колективні тематичні воркшопи та презентувати свої кінопроєкти представникам індустрії. 

Крім цього, команда KISFF презентує онлайн-каталог українського короткометражного кіно, де представлені як завершені фільми, так і роботи у процесі виробництва.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує український бізнес з метою підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, український павільйон у межах фестивалю короткометражного кіно в місті Клермон-Ферран вперше відбувся у 2017 році.

12-й міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF відбувся під гаслом «Human after all» у листопаді 2023-го в Києві.

Фото: KISFF

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY