detector.media
Захар Злива
Юлія Лавришин
«Детектор медіа»
05.02.2024 12:20
Радник очільника МЗС Тихий: «Тема України не має стати темою виборчих кампаній в інших країнах»
Радник очільника МЗС Тихий: «Тема України не має стати темою виборчих кампаній в інших країнах»
Довгострокові двосторонні договори про співпрацю є запобіжником такій тенденції.

Один з пріоритетів зовнішніх комунікацій МЗС — запобігти ситуації, коли тему допомоги Україні використовують політики країн-партнерів у своїх виборчих кампаніях. Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розповів радник з комунікацій міністра закордонних справ України Гоша Тихий.

«Тема України політизується (...). Цього не уникнути повністю. Але нам треба по максимуму пом’якшити цей ефект, коли опозиція в певній країні хоче прийти до влади й, відповідно, критикує політику чинної влади, і якщо політика влади — це підтримка України, то береться критикувати її. Ми намагаємося комунікаційно донести до всіх країн та іноземних аудиторій, що підтримка України — це не питання політики, а стратегічне питання, в якому зацікавлені ці країни, незалежно від політичних партій, бо тут, в Україні, вирішується без перебільшення доля євроатлантичного простору та світового порядку», — сказав Гоша Тихий в інтерв’ю «Детектору медіа».

За його словами, керівництво країни працює над тим, щоб вибудувати систему підтримки України країнами-партнерами незалежно від їхніх внутрішньополітичних колізій, зокрема виборів та зміни влади. З цією метою Київ прагне укласти двосторонні договори з низкою країн партнерів.

«Зараз така довгострокова угода про підтримку є з Британією, низка інших країн теж готує їх, і ви побачите ще більше таких угод», — запевнив Тихий.

Читайте також:

Фото з особистого архіву Гоші Тихого

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY