detector.media
Роман Мельник
Юлія Лавришин
«Детектор медіа»
05.02.2024 10:56
Радник голови МЗС Гоша Тихий: «Україна на цьому етапі виграла інформаційну війну»
Радник голови МЗС Гоша Тихий: «Україна на цьому етапі виграла інформаційну війну»
На думку радника міністра, зараз Україна зуміла сформувати саме український погляд у світі про цю війну. І це — разючий контраст із 2014 роком.

Радник очільника Міністерства закордонних справ з питань комунікацій Гоша Тихий в інтерв’ю «Детектору медіа» висловив думку, що на цьому етапі Україна виграла інформаційну війну з Росією в Європі та Північній Америці.

«Від початку повномасштабного вторгнення і державні комунікації України, і люди загалом продемонстрували абсолютно інший рівень якості комунікації із закордоном. І думаю, що не буде прибільшенням, якщо скажу, що в Європі та в Північній Америці Україна однозначно виграла інформаційну війну на цьому етапі. Безпрецедентна підтримка цих країн, яку Україна отримувала, є багато в чому наслідком успішності цієї комунікації», — сказав Тихий.

На його думку, «це — разючий контраст із 2014 роком», адже зараз «Україна сформувала саме український погляд (у світі. — “ДМ”) про цю війну, про напад Росії», зокрема не дозволила почати використовувати в міжнародних медіа тезу про «громадянську війну» тощо.

За словами Тихого, те, що весь фокус уваги світу перебуває зараз на Україні, потрібно використати у воєнній дипломатії та воєнній комунікації.

«А в нас міністр (Дмитро Кулеба. — “ДМ”) — не лише дипломат, а й дуже досвідчений комунікатор, і насправді комунікація — це його пристрасть. Свого часу він написав книжку “Війна за реальність: як перемагати у світі фейків, правд і спільнот”, і однозначно він знається на цих речах», — сказав Тихий.

Читайте також:

Фото надане Гошею Тихим

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY