detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
05.02.2024 08:53
Зеленський — про Залужного: «Я маю на увазі заміну цілої низки державних лідерів, не тільки у військовому секторі»
Зеленський — про Залужного: «Я маю на увазі заміну цілої низки державних лідерів, не тільки у військовому секторі»
Президент України в інтерв'ю італійському Rai1 заявив, що планує серію кадрових змін топчиновників країни.

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу Rai1 заявив, що «розмірковує» над заміною головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і загалом над перезавантаженням напрямку керівництва країною.

Журналіст Джан Марко Кіоччі попросив Зеленського прокоментувати повідомлення ЗМІ про можливу відставку Залужного.

«Коли ми говоримо про це, я маю на увазі заміну цілої низки державних лідерів, не тільки в одному секторі, такому як військовий. Я розмірковую над цією заміною, але не можна сказати, що тут ми замінили одну людину…

Якщо ми хочемо перемогти, ми повинні усі рухатися в одному напрямку, бути переконані в перемозі, ми не можемо зневіритися, опустити руки, ми повинні мати правильні позитивні енергії... Тому я говорю про перезавантаження, про заміну, я маю на увазі щось серйозне, що стосується не однієї людини, а напрямку керівництва країною», — сказав президент.

«Це питання людей, які мають керувати Україною. Безумовно, потрібне перезавантаження, новий початок», — додав Зеленський.

Читайте також:

Крім того, президент визнав, що ситуація на фронті справді зайшла в глухий кут. «Що стосується війни на землі, то тут патова ситуація, це факт», — сказав Зеленський.

Пояснив він це тим, що «були затримки з технікою, а затримки означають помилки». «Ми воюємо проти терористів, які мають одну з найбільших армій у світі, боєприпасів недостатньо, нам потрібні сучасні технічні засоби», — сказав президент.

При цьому він додав, що військово-морська операція «принесла позитивні результати», адже «Росія втратила багато кораблів, а в Чорному морі нам вдалося побудувати зерновий коридор». Він також заявив, що російська армія не здатна значно просунутися вперед — її вдалося зупинити.

Нагадаємо: про те, що ситуація на полі бойових дій зайшла «у глухий кут», ще на початку листопада заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв’ю The Economist. Однак тоді президент Зеленський заперечив це, заявивши, що ситуація «не патова».

Фото: пресслужба Президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY