detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
31.01.2024 08:29
Назад в СРСР: Окупанти відроджують у Маріуполі «комсомол»
Назад в СРСР: Окупанти відроджують у Маріуполі «комсомол»
Раніше в місті повернули пам’ятники Леніну і сформували з українських дітей «юнармію».

У тимчасово захопленому Росією Маріуполі окупанти відновлюють серед молоді комсомольський рух, який існував у СРСР. Про це повідомляє міська рада українського Маріуполя.

«Назад в СРСР: у Маріуполі з'явився комсомольський рух. В тимчасово окупованому місті не можуть запропонувати жодної візії успішного майбутнього, тож пропонують давно забуте радянське минуле. У місті знов повертають пам’ятники Леніну, сформували юнармію. А тепер й відродили комсомол», — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що молоді люди, які вступили в комсомол, прибирають територію та фарбують пам'ятники.

Також вони підняли радянський червоний прапор над містом та поклали квіти зі стрічкою: «Подвиг комунарів безсмертний!».

За словами міського голови українського Маріуполя Вадима Бойченка, окупанти намагаються навʼязати українським дітям радянські традиції та ідеї: «Таким чином, вони окупують не тільки території, а й свідомість людей, яких налаштовують проти України. Російська пропаганда отруює дітей, ламаючи їх психологічно».

Раніше повідомлялось про те, що Путін виділив мільйонний грант на створення в тимчасово окупованому Маріуполі «навчального медіацентру» для підлітків. До середини літа поточного року росіяни та їхні колаборанти планують створити навчальну пропагандистську базу. Сюди запрошуватимуть на безкоштовне «навчання» 14–17-річних підлітків з окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Також ми писали про те, що влада італійського міста Модена скасувала дозвіл на пропагандистську виставку «Маріуполь — відродження після війни», яку планувала провести культурна асоціація «Росія Емілія-Романья». 

Читайте також:

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY