detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
30.01.2024 21:00
Австралійський телеканал розкритикували через відредаговану світлину депутатки. На фото збільшили груди й оголили живіт
Австралійський телеканал розкритикували через відредаговану світлину депутатки. На фото збільшили груди й оголили живіт
За словами пресслужби каналу Nine News, цей інцидент стався через «автоматизацію за допомогою Photoshop» та інструменти штучного інтелекту.

В Австралії телеканал Nine News звинуватили у сексизмі після того, як на ньому підмінили фотографію депутатки парламенту штату Вікторія Джорджі Перселл, збільшивши груди й оголивши частину живота. Про це повідомило BBC.

Перселл відреагувала на інцидент на власній сторінці в соцмережі X, опублікувавши оригінальне та змінене зображення.

«Зверніть увагу на збільшені груди та наряд, який зробили більш відвертим. Не можу уявити, щоб таке сталося з чоловіком-депутатом», — написала вона.

Медіа попросило вибачення в чиновниці та заявило, що помилка сталася через «автоматизацію за допомогою Photoshop» та інструменти штучного інтелекту.

«Це не відповідало нашим високим редакційним стандартам», — додав мовник.

Однак, за словами представника компанії-власниці цього графічного редактора Photoshop — Adobe, будь-які зміни в зображенні вимагали б втручання та схвалення людини.

Сама Джорджі Перселл прийняла вибачення, проте скептично сприйняла пояснення Nine News: «Це (зробила. — Ред.) не просто якась випадкова людина в інтернеті. Це організація з великою кількістю персоналу і багатьма ресурсами, яка, чесно кажучи, повинна розумітися на цьому краще».

Як зауважило BBC, раніше депутатка неодноразово повідомляла про «сексуалізацію та обʼєктивізацію» жінок в австралійській політиці.

На світлині — австралійська депутатка Джорджі Перселл

Фото: NCA NewsWire / David Crosling

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY