detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
24.01.2024 21:07
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 січня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 січня 2024 року
Українські історичні землі в Росії та множинне громадянство.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалів ICTV та СТБ. Повторили частину етеру попередньої доби, зокрема двічі показали підсумковий випуск новин.

Із головою Державної міграційної служби Наталією Науменко в гостьовій студії «Інтера» говорили про множинне громадянство для українців. Вона сказала, що майже всі цивілізовані країни мають множинне громадянство, зокрема країни Євросоюзу, НАТО та G7. Пізніше з нею також говорили у блоці телеканалу «Ми — Україна».

Про атаку по Харкову говорили з керівником Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим та міським головою Харкова Ігорем Тереховим. Також вони включались у гостьовій студії «Ми — Україна». 

Справу Гринкевича у блоці «Ми — Україна» коментувала речниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян. А про перелік українських історичних земель в Росії говорили з істориком та заступником голови Інституту національної пам'яті Володимиром Тиліщаком. Нагадаємо, що у День соборності Володимир Зеленьсикй підписав Указ,  який передбачає поширення інформації про утиски національної ідентичності українців у регіонах Росії.

Російську пропаганду, яку росіяни просували на Радбезі ООН, коментував очільник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Шаповалов. Він сказав, що теза про мирні переговори — фейк і Росію влаштує лише повна капітуляція України. Тоді як будь-яке замороження війни дозволить за 2-3 роки накопичити агресору потенціал, достатній для нового удару.

У блоці Суспільного про українські історичні землі в Росії говорили з секретарем РНБО Олексієм Даніловим. Він сказав, що відповідний Указ президента — знаковий. І намагання Росії розповідати, що українців не існувало — пропаганда. Також цю тему обговорили з політичним оглядачем Вадимом Денисенком. Він сказав, що в Росії, за різними підрахунками, живе близько 12 мільйонів українців і, якби усі ці люди були союзниками України, то війни б не було.


Щодо законопроєкту про множинне громадянство дискутували народна депутатка Марія Мезенцева («Слуга народу») та нардеп Андрій Осадчук («Голос»).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY