detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
29.01.2024 19:00
Сайти телеканалу «FreeДом» зазнали чергової масованої DDoS-атаки
Сайти телеканалу «FreeДом» зазнали чергової масованої DDoS-атаки
Запити фіксували з території США, Мексики, В’єтнаму та Колумбії. Пресслужба державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» припускає, що атаку здійснювали російські хакери.

У понеділок, 29 січня, хакери здійснили масовану DDoS-атаку на вебсайт телеканалу «FreeДом» та диджитал-агрегатор новин «FreeДом». Про це повідомила пресслужба державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України». 

Кібернапад відбувався кількома хвилями з території США, Мексики, В’єтнаму та Колумбії. У ДП «МПІУ» припускають, що атаку здійснювали російські хакери.

Сайт телеканалу «FreeДом» отримав кілька мільйонів запитів, але продовжив роботу без перебоїв.  Натомість на диджитал-агрегаторі новин «FreeДом» зафіксували понад 180 млн запитів. Ресурс був частково недоступний упродовж двох годин у тих країнах, з яких відбувалась атака. 

Нагадаємо, 25 січня внаслідок масштабної кібератаки на один з дата-центрів стався збій у роботі вебсайтів телеканалів «Дім» та «FreeДом». 

Про аналогічні технічні збої в роботі IT-систем унаслідок кібератак того ж дня також повідомили національна газопостачальна компанія «Нафтогаз України», «Укрпошта» та «Укртрансбезпека».

Фото: ДП «МПІУ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY