detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
27.01.2024 11:20
Опитування ІМІ: Журналісти, які служать у лавах ЗСУ, та розслідувачі найбільше надихали медійників у 2023 році
Опитування ІМІ: Журналісти, які служать у лавах ЗСУ, та розслідувачі найбільше надихали медійників у 2023 році
Серед журналістів, яких найбільше згадували опитані медійники, — Михайло Ткач, команда Bihus.info, Сергій Нікітенко, Олег Батурин та Іван Антипенко.

Журналісти, які захищають нас у лавах Збройних сил України, а також розслідувачі найбільше надихали медійників у 2023 році. Про це свідчать результати анонімного кількісного онлайн-опитування журналістів методом анкетування, яке  4–26 грудня 2023 року провів Інститут масової інформації.

Найчастіше опитані медійники згадували журналіста Михайла Ткача як того, хто їх надихає (12,3%). Другу сходинку за кількістю згадок посіла команда проєкту розслідувань Bihus.Іnfo (5%), яка надихає респондентів більше та активніше працювати.

Опитані медійники також висловили вдячність херсонським журналістам Сергію Нікітенку, Олегові Батурину й Івану Антипенку та відзначили їхню важливу роботу під час трагедії на Каховській гідроелектростанції.

Медійники також згадали: 

Окрім цього, своєю стійкістю й відданістю демократичним цінностям та Україні респондентів надихає правозахисник Максим Буткевич, який уже понад рік перебуває в російському полоні.

Дослідження проводилося методом кількісного анонімного онлайн-опитування за простою випадковою вибіркою серед потенційних респондентів — журналістів і редакторів. Усього отримано 164 відповіді від медійників з усіх регіонів України. З них 65% жінок, 34% чоловіків, 1% іншої статі. Максимальна похибка становить 5%. Дослідження проводилося впродовж 4–26 грудня 2023 року. 

У грудні Інститут масової інформації також проводив анонімне онлайн-опитування журналістів про найбільші виклики 2023 року. Згідно з його результатами, основним викликом для більшості українських медійників у минулому році стало психологічне виснаження.

Окрім цього, до п'ятірки ввійшли російська військова агресію, економічні й фінансові виклики, а також зростання впливу телеграм-каналів з маніпуляціями та дезінформацією і проблеми з доступом до інформації.

На світлині — Іван Антипенко, Сергій Нікітенко, Михайло Ткач, Олег Батурин

Колаж: ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY