detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
23.01.2024 18:51
Президент нагородив орденом блогерку з Херсона, яку викрадали росіяни за підтримку України
Президент нагородив орденом блогерку з Херсона, яку викрадали росіяни за підтримку України
Під час окупації Херсона Олена Наумова знімала для тіктоку проукраїнські ролики, де розповідала про життя міста в окупації і висловлювала підтримку Україні.

Президент Володимир Зеленський нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня виховательку дитячого садочка в Херсоні та блогерку Олену Наумову. Відповідний указ №16/2024 глава держави підписав 22 січня, передає ІМІ.

Як ідеться в указі, Наумову нагороджено «за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, сумлінне виконання професійного обов’язку».

Олена Наумова працює вихователькою Херсонського закладу дошкільної освіти №41. Під час окупації міста вона знімала для тіктоку проукраїнські ролики, де розповідала про життя Херсона в окупації, а також висловлювала підтримку Україні.

23 серпня 2022 року російські військові викрали її з її будинку в Херсоні. 6 вересня її звільнили, змусивши записати відео з вибаченнями перед армією РФ.

У червні 2023 року в Одесі розпочався судовий процес у справі про викрадення російськими окупантами Олени Наумової, яку 11 днів утримували в підвалі за її проукраїнську позицію.

Фото: «Мост»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY