detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
21.01.2024 12:30
Словаччина відновить співпрацю з Росією та Білоруссю у сфері культури
Словаччина відновить співпрацю з Росією та Білоруссю у сфері культури
Нова очільниця міністерства культури країни Мартіна Шимковичова представляє в коаліційному уряді Словацьку національну партію, яка займає проросійську позицію.

Міністерство культури Словаччини відновить співпрацю з Росією та Білоруссю, яку призупинили після російського повномасштабного вторгнення в Україну в березні 2022 року. Таке рішення ухвалила голова відомства Мартіна Шимковичова, повідомило словацьке видання Pravda. 

«У світі існує десятки воєнних конфліктів, на нашу думку, у зв’язку з ними не повинні страждати художники та культура», — цитує речник міністерства слова його очільниці.

Її рішення набуло чинності 15 січня 2024 року.

Документ від 2022 року забороняв міністерству культури та його співробітникам будь-які відносини з інституціями з Росії та Білорусі. У Словаччині все ще могли виступати артисти та художники з Росії, які «не підтримують режим, який стоїть за російською агресією проти України», однак відтепер обмеження також зняли на співпрацю з державними органами.

Як відомо, Мартіна Шимковичова представляє в коаліційному уряді Словацьку національну партію, яка займає проросійську позицію.

Восени минулого року у Словаччині внаслідок виборів змінився уряд. До влади прийшла популістсько-націоналістична коаліція на чолі з Робертом Фіцо, яка, зокрема, припинила постачання зброї Україні. Новий прем’єр-міністр неодноразово висловлювався за мирні переговори між Україною та Росією і стверджував, що Україна не зможе перемогти у війні.

Читайте також:

Фото: GettyImages

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY