detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
18.01.2024 16:25
Ексчиновника, засудженого за напад на журналістку і привласнення коштів, оголосили в розшук
Ексчиновника, засудженого за напад на журналістку і привласнення коштів, оголосили в розшук
Георгія Штефанесу засудили до п'яти з половиною років за напад на журналістку Людмилу Яворську та привласнення бюджетних коштів. Однак за місцем проживання його не виявили.

Правоохоронці оголосили в розшук експосадовця Підгайцівської сільської ради на Волині Георгія Штефанесу, якого засудили до п'яти з половиною років за напад на журналістку Людмилу Яворську та привласнення бюджетних коштів. Про це повідомляє ІМІ з посиланням на речницю Головного управління Національної поліції у Волинській області Ольгу Бузулук.

Інформація про Штефанесу з'явилася на порталі Міністерства внутрішніх справ України в розділі «Розшук осіб, що переховуються від органів влади». 

За словами Бузулук, його оголосили в розшук 13 січня 2024 року.

Вирок суду щодо Штефанеси надійшов до поліції на початку січня. Його перевірили за місцем проживання, однак там не виявили. Тож 13 січня засуджений був оголошений у розшук, невдовзі його оголосять також у міжнародний розшук, повідомила речниця.

Нагадаємо, 4 січня 2021 року в селі Підгайці на Волині проєктний менеджер Підгайцівської сільради Георгій Штефанеса накинувся на журналістку Людмилу Яворську, яка хотіла отримати коментарі в депутатів щодо ситуації з ремонтом на одній з вулиць, а також зареєструвати запит на доступ до інформації. Людмила Яворська зняла відео, де можна побачити, як нападник закривав перед нею двері та намагався вибити з її рук камеру. 

20 квітня 2023 року Луцький міськрайонний суд визнав Георгія Штефанесу винним у привласненні бюджетних коштів та нападі на журналістку Людмилу Яворську і призначив йому позбавлення волі терміном на п'ять з половиною років. Також суд зобов’язав підсудного повернути сільраді понад пів мільйона гривень збитків.

Проте, як пише ІМІ, Штефанеса подав апеляцію, в якій просив скасувати вирок суду першої інстанції, але 14 грудня 2023 року Волинський апеляційний суд залишив цей вирок чинним.

Фото: Георгій Штефанеса / Волинська служба новин

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY