detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
18.01.2024 16:22
Поранення на фронті журналіста Дмитра Євчина: Комітет ВР з питань свободи слова зробив заяву, Офіс Генпрокурора розпочав розслідування
Поранення на фронті журналіста Дмитра Євчина: Комітет ВР з питань свободи слова зробив заяву, Офіс Генпрокурора розпочав розслідування
17 січня знімальна група «Радіо Свобода» потрапила під артилерійський обстріл росіян, Євчин отримав поранення в ногу.

У четвер, 18 січня, Офіс Генерального прокурора розпочав розслідування у справі про російський артилерійський обстріл 17 січня, під який потрапила знімальна група програми «Крим.Реалії» (проєкт «Радіо Свобода»), а парламентський Комітет з питань свободи слова відреагував на вчорашні події, оприлюднивши заяву. Про це повідомили на сайті «Радіо Свобода».  

«За процесуального керівництва Пологівської окружної прокуратури Запорізької області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, вранці 17 січня 2024 року внаслідок ворожого обстрілу території Пологівського району під час здійснення професійної діяльності отримав поранення журналіст “Радіо Свобода”», — йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

У Комітеті ВР з питань свободи слова вчорашні події назвали «черговим порушенням Російською Федерацією норм міжнародного гуманітарного права».

«Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова цінує надважку роботу журналістів на передовій, оскільки українські та іноземні медіа виконують вкрай важливу роботу з інформування української та світової громадськості щодо перебігу подій у загарбницькій війни РФ проти України», — йдеться у заяві народних депутатів.

Нагадаємо, зранку 17 січня знімальна група програми «Крим.Реалії» (проєкт «Радіо Свобода») потрапила під артилерійський обстріл під час зйомок телесюжету на Запоріжжі в районі населеного пункту Роботине, журналіст Дмитро Євчин отримав поранення в ногу. 

Після того, як пораненому журналісту надали першу допомогу українські військові разом із оператором Микитою Ісайком, його евакуювали до стабілізаційного пункту в сусідньому селі, а звідти перевезли до лікарні в Запоріжжі.

Із посиланням на інформацію від лікарів «Радіо Свобода» повідомило, що операція пройшла успішно і поки Євчин залишатиметься в реанімації.

Дмитро Євчин працює в проєкті «Крим.Реалії» з 2018 року. Був ведучим телепрограм, робив сюжети про життя Криму, який окупувала Росія у 2014 році. З початку повномасштабної війни в Україні у 2022 році висвітлює воєнні дії, працює на лінії зіткнення. У співпраці з оператором Микитою Ісайком знімає репортажі з передової на південному напрямку українсько-російського фронту.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY