detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
16.01.2024 11:25
Премія «Еммі»-2023: найбільшу кількість нагород отримали серіали «Ведмідь», «Спадкоємці» та «Сварка»
Премія «Еммі»-2023: найбільшу кількість нагород отримали серіали «Ведмідь», «Спадкоємці» та «Сварка»
Серед номінантів був і випуск програми Девіда Леттермана за участі Володимира Зеленського, але статуетки він не отримав.

15 січня під час 75-ї церемонії нагородження «Еммі» в Лос-Анджелесі оголосили лауреатів премії за 2023 рік. Серіали «Ведмідь», «Спадкоємці» та «Сварка» отримали найбільше статуеток у різних номінаціях. Про це написало «Суспільне Культура».

Сатиричний серіал «Спадкоємці» виробництва НВО та комедійно-драматичний серіал «Ведмідь» від FX Productions отримали по шість статуеток, а «Сварка», яку зняв для Netflix південнокорейський режисер Лі Сон Цзін, — п'ять нагород.

Список лауреатів премії «Еммі»-2023:

Американську телевізійну нагороду «Еммі» вважають телевізійним аналогом «Оскара». Премію представляють три організації: Американська телевізійна академія, Американська національна телевізійна академія та Міжнародна телевізійна академія.

Першу статуетку вручили 25 січня 1949 року в Голлівудському спортивному клубі. Назва «Еммі» походить від слова «immy» — так називалася катодна трубка в перших телевізійних камерах. Атом, який тримає в руках жінка, символізує телебачення як науку, а крила за її спиною — телебачення як мистецтво.

Як повідомляв «Детектор медіа», у липні 2023 року Американська телевізійна академія оголосила номінантів на премію «Еммі».

Лідером за кількістю номінацій став телесеріал «Спадкоємці»: він претендував на 27 статуеток. Крім цього, трьох акторів «Спадкоємців» — Браяна Кокса, Кірана Калкіна та Джеремі Стронга — номінували на найкращу чоловічу роль.

Серед інших номінантів був випуск програми американського ведучого та коміка Девіда Леттермана «Мій наступний гість не потребує представлення», в якій взяв участь Президент України Володимир Зеленський. Цей випуск знімали у жовтні 2022 року в київському метро. Однак нагороди цей номінант не отримав.

Також ми писали про те, що церемонія нагородження лауреатів «Еммі»-2023 мала відбутися 18 вересня минулого року, але організаторам довелося відкласти проведення події через спільний страйк гільдій акторів та сценаристів у США.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY